divendres, 23 de novembre del 2012

JOKER


El Joker és un personatge fictici, un supervillano que apareix en els llibres d'historietes publicades per DC Comics. Ell és el arxienemic de Batman, després d'haver estat directament responsable de nombroses tragèdies en la vida de Batman, com la paràlisi de Barbara Gordon i la mort de Jason Todd, el segon Robin. Creat per Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, el personatge va aparèixer per primera vegada en Batman # 1 (primavera de 1940).
Al llarg de les seves aparicions en còmic, el Joker és retratat com un mestre criminal la caracterització ha variat. La imatge original i dominant en l'actualitat és d'un psicòpata molt intel · ligent, amb un retorçat sentit, sàdic de l'humor, mentre que altres autors l'han descrit com un bromista excèntric. De la mateixa manera, al llarg de la llarga història del personatge, hi ha hagut diversos contes d'origen diferents, sinó que amb més freqüència el pinten com caure en un tanc de residus químics, que blanqueja la seva pell blanca i torna el seu pèl verd i els seus llavis de color vermell brillant, donant-li l'aparença d'un pallasso. Ha estat repetidament analitzada pels crítics com l'adversari perfecte per Batman, la seva llarga relació, sovint és paral · lela a la dinàmica concepte del yin i el yang.
El Joker ha estat interpretat per César Romero en la sèrie de televisió Batman, Jack Nicholson al Batman de Tim Burton, i Heath Ledger en Christopher Nolan, The Dark Knight, per al qual Ledger va guanyar pòstumament el Premi de l'Acadèmia al Millor Actor de Repartiment. Larry Storch, Frank Welker, Mark Hamill, Kevin Michael Richardson, Jeff Bennett, Corey Burton, John DiMaggio, i Brent Spiner ha proporcionat la veu per al personatge de forma animada.
Com un dels vilans més icònics i reconeguts en els mitjans populars, The Joker va ocupar el lloc número 1 en la llista del mag dels 100 millors dolents de tots els temps. [3] També va ser nomenat el # 2 en la llista de IGN dels 100 millors dolents de còmic de Llistat de tots els Temps [4], va ocupar el lloc número 8 en els personatges més grans del còmic en llista d'historial de Empire (sent el màxim vilà rànquing en la llista) [5] i va ser catalogat com el cinquè millor personatge de còmic Sempre en Assistent per a la revista 200 Greatest personatges de còmic de tota la llista de Time, també la major vilà en la llista. [6] En la seva llista dels 100 millors personatges de ficció, Fandomania.com classificat com el Joker al número 30. [7]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada