divendres, 23 de novembre del 2012

BATMAN


Batman (conegut inicialment com The Bat-man) és un personatge creat pels nord-americans Bob Kane i Bill Finger (encara que només es reconeix l'autoria al primer) i propietat de DC Comics. La seva primera aparició va ser en la història titulada El cas del sindicat químic de la revista Detectiu Comics n. º 27, llançada per l'editorial National Publications al maig de 1939.
Des de llavors, la identitat secreta de Batman ha estat sempre Bruce Wayne (renombrado com Bruno Díaz en alguns països de parla hispana2 3 4) un empresari multimilionari i filantrop. Després de ser testimoni en la seva infantesa de la mort dels seus pares, jura venjança i, després de sotmetre a un rigorós entrenament físic i mental, es dedica a combatre la delinqüència en Gotham City. En totes les seves aparicions com Batman, Wayne es disfressa de ratapinyada. A diferència d'altres superherois, no té superpoders sinó que utilitza l'intel · lecte al costat de aplicacions científiques i tecnològiques per crear armes i eines amb les quals atrapar els criminals. Resideix a la mansió Wayne (en els subterranis hi ha la Batcave o Baticueva), i és assistit regularment per aliats i empleats, entre els quals destaquen Robin, Batgirl, Nightwing, l'oficial James Gordon i el majordom Alfred Pennyworth.
Convertit en un dels personatges emblemàtics de DC Comics, Batman va obtenir la seva pròpia revista el 1940. Ràpidament la ratapinyada va despertar l'interès de milions de seguidors i el 1941 es va llançar la primera versió per TV, la seva segona aparició va ser a costat de Robin en la sèrie que es va cridar Batman i Robin, produïda el 1949. A mitjans de la dècada de 1960, es va llançar una sèrie de televisió homònima, on es va presentar amb una nova aparença «camp» que acabaria per apartar del seu to fosc original. Altres autors, com Dennis O'Neil i Neal Adams en els anys 1970 i Frank Miller en els anys 1980 tornarien a redefinir per a una nova generació de lectors. Però la seva major augment de popularitat es deuria a les successives franquícies iniciades amb la pel · lícula homònima de Tim Burton, de 1989, i amb Batman Begins, de 2005, Batman The Dark Knight de 2008 i Batman The Dark Knight Rises de 2012.5 A més de les anteriors produccions, el personatge ha estat protagonista de serials radiofònics i televisius i videojocs.
Nou! Feu clic a les paraules que hi ha més amunt per editar i per veure traduccions alternatives. Omet
Traductor de Google per a empreses:Translator ToolkitTraductor de llocs webGlobal Market Finder

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada