dissabte, 1 de desembre del 2012

IRON MAN



Iron Man és un personatge fictici, un superheroi que apareix en els còmics publicats per Marvel Comics. El personatge va ser creat pel guionista i editor Stan Lee, desenvolupat pel guionista Larry Lieber, i dissenyat pels artistes Don Heck i Jack Kirby. Va fer la seva primera aparició en Tals of Suspens # 39 (Març de 1963).
Un multimilionari playboy, empresari i enginyer, Tony Stark pateix una lesió al pit durant un segrest en què els seus captors tracten d'obligar a construir una arma de destrucció massiva. Ell crea en el seu lloc una poderosa armadura per salvar la vida i escapar del seu captiveri. Després utilitza l'armadura per protegir el món com Iron Man A través de la seva corporació - Indústries Stark - Tony ha creat moltes armes militars, algunes de les quals, juntament amb altres dispositius tecnològics de la seva invenció, s'han integrat en la seva armadura, ajudant- a lluitar contra el crim. Inicialment, Iron Man era un vehicle per Stan Lee amb la finalitat d'explorar temes de la Guerra Freda, particularment amb el paper de la tecnologia i els negocis nord-americans en la lluita contra el comunisme. Després de re-imaginar Iron Man, aquest va ser traslladat dels temes de la Guerra Freda als temes contemporanis, com la delinqüència i el terrorisme.
Durant la major part de la història de la publicació del personatge, Iron Man ha estat membre de l'equip de superherois dels Venjadors i ha aparegut en diverses encarnacions de les seves diverses sèries de còmics. Iron Man ha estat adaptat per a diversos programes de televisió i pel · lícules animades. El personatge va ser interpretat per Robert Downey Jr en pel · lícula Iron Man (2008), la qual va ser un èxit en crítica i en taquilla. Downey, que va rebre molta aclamació per la seva actuació, va tornar a interpretar el paper en Iron Man 2 (2010) i en Els Venjadors (2012), i va fer un cameo en L'Increïble Hulk (2008). Downey interpretarà de nou el paper en Iron Man 3 (2013). Iron Man va estar en el lloc 12 en el Top 100 de IGN sobre els herois dels còmics el 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada